vejenavis.dk http://vejenavis.dk Vejen Avis Fri, 23 Sep 2016 11:36:26 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.1 Sommerens nyheder fra Vejen http://vejenavis.dk/sommerens-nyheder-vejen/ http://vejenavis.dk/sommerens-nyheder-vejen/#respond Fri, 23 Sep 2016 11:36:26 +0000 http://vejenavis.dk/?p=62 I sommerens nyheder fra Vejen, kunne vi høre, at Vejen blev erklæret den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Dansk Byggeri offentliggjorde i juni listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner ud fra 28 forskellige nøgletal og parametre, og her blev Vejen kommune vinderen. Det må siges at være noget af et skulderklap til det arbejde, man […]

Inlägget Sommerens nyheder fra Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Nyheder fra Vejen_ Vejen er den mest erhvervsvenlige kommune

I sommerens nyheder fra Vejen, kunne vi høre, at Vejen blev erklæret den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Dansk Byggeri offentliggjorde i juni listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner ud fra 28 forskellige nøgletal og parametre, og her blev Vejen kommune vinderen. Det må siges at være noget af et skulderklap til det arbejde, man har gjort i kommunen, for at få virksomheder til at udvikle sig og trives. Der er en rigtig god forbindelse mellem arbejdspladserne og kommunen. Sagsbehandlerne er altid parate til at hjælpe virksomhederne med at trives. Hvis kommunen er nødt til at give et afslag til virksomhederne, spørger de alligevel om, der er noget andet, de kan gøre. Dette har stor betydning for Vejen, der dermed kan tiltrække både arbejdspladsen samt tilflyttere. Førstepladsen til Vejen kommune skyldes blandt andet, at arbejdspladserne ikke betaler dæknings afgift, at kommunen holder årlige dialogmøder med de lokale arbejdspladser, og at genbrugspladsen holder åben, så det passer ind i virksomhedens arbejdsrytme. Du kan også finde de nyeste lokalnyheder på Jyske Vestkysten, hvis du er interesseret i flere nyheder fra Vejen.

Inlägget Sommerens nyheder fra Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/sommerens-nyheder-vejen/feed/ 0
Trump som de konservatives kandidat http://vejenavis.dk/trump-konservatives-kandidat/ http://vejenavis.dk/trump-konservatives-kandidat/#respond Tue, 12 Jul 2016 08:20:14 +0000 http://vejenavis.dk/?p=57 Selvom jeg generelt mest er interesseret i hvad der sker i Vejen og nærområdet, så er der da visse ting der ikke kan gå ens næse forbi, når det kommer til internationale begivenheder. At de i USA nu har Trump som de konservatives kandidat til præsidentvalget, er en af den slags ting. Det kommer uden […]

Inlägget Trump som de konservatives kandidat dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Selvom jeg generelt mest er interesseret i hvad der sker i Vejen og nærområdet, så er der da visse ting der ikke kan gå ens næse forbi, når det kommer til internationale begivenheder. At de i USA nu har Trump som de konservatives kandidat til præsidentvalget, er en af den slags ting. Det kommer uden tvivl til at påvirke hele verden, hvis Trump skulle gå fra nuværende præsidentkandidat til præsident. Ja, det kunne selv påvirke lille Vejen! Selvom jeg egentlig helst vil ignorere alle den slags store ting rundt i verden, da det for det meste ikke påvirker os alt for meget i vores lille samfunds dagligdag, så må jeg tilstå at Trump er svær at ignorere. Ikke mindst fordi kan konstant er i medierne. Det er måske ikke nogen overraskelse at vi ser Trump som de konservatives kandidat, når man ser på den måde han holder sine taler på. Det er ikke fordi jeg ved meget om retorik, men jeg ved da at manden taler et noget mere simpelt sprog, end de fleste andre kandidater har gjort. Måske jeg skal skrive om Trump som præsident om et halvt års tid. Hvem ved?

Trump som de konservatives kandidat - kommende præsident

Inlägget Trump som de konservatives kandidat dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/trump-konservatives-kandidat/feed/ 0
Oplevelser http://vejenavis.dk/oplevelser/ http://vejenavis.dk/oplevelser/#respond Sat, 14 May 2016 07:11:13 +0000 http://vejenavis.dk/?p=54 Skal du til holde ferie i det sydlige Danmark til sommer? Så husk at holde med hvad der sker i Vejen og omegn. For her er flere gode oplevelser end nu måske lige regner med. Blandt oplevelser kommende oplevelser i Vejen og omegn kan jeg for eksempel nævne DM i Speedway. De afholdes den 3. […]

Inlägget Oplevelser dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Speedway oplevelser i Holdsted nær Vejen

Skal du til holde ferie i det sydlige Danmark til sommer? Så husk at holde med hvad der sker i Vejen og omegn. For her er flere gode oplevelser end nu måske lige regner med. Blandt oplevelser kommende oplevelser i Vejen og omegn kan jeg for eksempel nævne DM i Speedway. De afholdes den 3. juni på Moldow Speedway Arena i Holdsted lige udenfor Vejen. Billetterne koster 200kr. Men her er dagens bedste tip. Hvis du køber billetten nu, inden den 18. maj, så kan du få den til bare 150 kr. Og børn under 12 år kommer gratis ind i følge med en voksen. Løbet starter kl.18:30. Du kan komme ind og opleve den gode stemning allerede fra kl 16:30. Så kom til Holsted den 3. juni og oplev Nicki Pedersen, Niels Kr. Iversen og Peter Kildemand og resten af den danske speedway elite give den lidt gas. Der skal nok blive masser af larm, gas fart og sjov.

Inlägget Oplevelser dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/oplevelser/feed/ 0
Hjemmeside udvikling – Hvad er vigtigt? http://vejenavis.dk/hjemmeside-udvikling-vigtigt/ http://vejenavis.dk/hjemmeside-udvikling-vigtigt/#respond Fri, 18 Mar 2016 14:33:05 +0000 http://vejenavis.dk/?p=51 Der er mange ting, man bør være opmærksom på, når det kommer til hjemmeside udvikling. Hvad end, du har erfaring med opbyggelse af hjemmesider; om du føler for selv at kaste dig ud i projektet, eller du er helt grøn på dette område, og gerne vil have et godt bureau med erfaring til at hjælpe […]

Inlägget Hjemmeside udvikling – Hvad er vigtigt? dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Hjemmeside udvikling

Der er mange ting, man bør være opmærksom på, når det kommer til hjemmeside udvikling. Hvad end, du har erfaring med opbyggelse af hjemmesider; om du føler for selv at kaste dig ud i projektet, eller du er helt grøn på dette område, og gerne vil have et godt bureau med erfaring til at hjælpe dig, er der nogle ting, som man altid bør prioritere. En af de større fejl, som man tit ser hos iværksættere, der går i luften med deres hjemmeside for første gang, er, at der er tænkt alt for meget på design, vilde billeder, sjove features, pop-up vinduer med mere, fremfor at have fyldestgørende tekster og beskrivelser, som netop er det, der burde fange læserens opmærksomhed. Hvis din tekst ikke er skrevet med omtanke, kan det virke som en ”hurtig” løsning, i stedet for en professionel tilgang til dine læsere. Selvfølgelig er det vigtigt at fange kundens opmærksomhed ved et lækkert brugervenligt design, men dette kan bestemt også blive for meget. Før du overhovedet begynder at beskæftige dig med design og features, er det vigtigt, at du har en klar ide om, hvem din hjemmeside skal henvende dig til, hvad den skal kunne, samt hvad du vil sige med den. Så snart dette er på plads, kan du begynde at lege lidt med ideen om hvilket tema, som skal være gennemgående for lige netop din drømme-hjemmeside. En god metode til at skaffe din læsers opmærksomhed er at have tiltrækkende overskrifter. Dette er noget af det første, som din læser falder over, inden de klikker sig ind på din hjemmeside. Dine overskrifter skal tale direkte til personen på den anden side af skærmen, og derved skabe en nysgerrighed, samt lyst til at se mere. Sid derfor og leg lidt med ordene, inden du opdaterer din hjemmeside med nyheder, så det bliver sjovere, godt beskrevet og samtidig får din læser til at bide på. Hjemmeside udvikling er alfa-omega!

Inlägget Hjemmeside udvikling – Hvad er vigtigt? dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/hjemmeside-udvikling-vigtigt/feed/ 0
Mød mine katte! http://vejenavis.dk/moed-mine-katte/ http://vejenavis.dk/moed-mine-katte/#respond Thu, 28 Jan 2016 23:30:10 +0000 http://vejenavis.dk/?p=48 Skal jeg være helt ærlig, så sker der ikke så meget her i Vejen for tiden. Det er januar og vi har haft ligeså meget sne og kulde og mørke nætter som alle jer andre. Derfor har jeg ikke haft så meget at skrive om. Jeg tænkte at det kunne være en god chance for […]

Inlägget Mød mine katte! dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Skal jeg være helt ærlig, så sker der ikke så meget her i Vejen for tiden. Det er januar og vi har haft ligeså meget sne og kulde og mørke nætter som alle jer andre. Derfor har jeg ikke haft så meget at skrive om. Jeg tænkte at det kunne være en god chance for at introducere dig til nogle små damer, som jeg holder meget af og som betyder meget i mit liv.

Det er nemlig mine to katte, Buffer og Dahlia. Jeg har ikke nogen billeder af mine egne små, men vil sætte nogle billeder ind af deres race så du kan få en idé om hvordan de ser ud!

Den første du skal møde er Buffer, som er en Scottish Fold kat. Buffer er 3 år gammel og meget energisk. Hun har stålgrå pels og grønne øjne, så ikke ligesom på billedet herunder, og så har hun de karakteristiske foldede ører. En af mine venner havde købt en scottish fold killing og da jeg mødte den, vidste jeg at det også var katten for mig, så jeg købte en fra samme kuld. Hun elsker at lege, at spise og jage fluer i stuen.

scottish fold

Min anden kat er Dahlia, og hun er en ægte sofa-kartoffel. Du finder hende i ethvert solbelyst sted, og hun ligger tit det samme sted når jeg tager på arbejde om morgenen og kommer hjem og aftenen. Hun er den der altid kommer hen og vil nusses, men mest af mig. Fremmede er hun ikke vild med. Hun er en stor, blød og langhåret ragdoll kat som er 2 år gammel. Buffer er hendes bedste ven, og hun kan godt lide at tage en lur med sin “søster”, selvom Buffer tit render sin vej efter noget tid.

ragdoll

Inlägget Mød mine katte! dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/moed-mine-katte/feed/ 0
Hvad kan du lave tæt på Vejen? http://vejenavis.dk/hvad-kan-du-lave-taet-paa-vejen/ http://vejenavis.dk/hvad-kan-du-lave-taet-paa-vejen/#respond Fri, 06 Nov 2015 20:40:34 +0000 http://vejenavis.dk/?p=45 Hvis en tur til Vejen ikke er nok for dig, så overvej en dagtur til nogle af de byer der ligger helt tæt på! Det kræver en køretur i bil eller at du god til at finde rundt med offentlig transport, men det kan altid arrangeres på den ene eller anden måde, jo. Esbjerg – […]

Inlägget Hvad kan du lave tæt på Vejen? dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
hvad skal du vælge

Hvis en tur til Vejen ikke er nok for dig, så overvej en dagtur til nogle af de byer der ligger helt tæt på! Det kræver en køretur i bil eller at du god til at finde rundt med offentlig transport, men det kan altid arrangeres på den ene eller anden måde, jo.

  1. Esbjerg – noget som vil give ro i sindet og er en virkelig unik oplevelse er at tage ud til havet og besøge den storartede skulptur Mennesket ved Havet. De gigantiske, hvide statuer sidder på lige række, ranke i ryggen og indgyder på en eller anden måde respekt for både dem og naturen omkring dig. Oprindeligt var de lokale meget imod opførelsen, men det kan jeg ikke forstår når man ser hvor flot det egentlig er.
  2. Billund – du gættede det, Legoland Billund er selvfølgelig på listen. Men det er ikke det eneste du kan lave i Billund. Du kan også besøge Billund Skulpturpark.
  3. Kolding – Her kan anbefales Kolding Miniby for de historieinteresserede, og down-town er selvfølgelig heller ikke helt værst for de shopping-interesserede! Er du ude efter noget mere naturtro og roligt, kan du besøge Marielundssøen eller du kan komme tæt på dyr og planter og Geografisk Have, selvom det er en lidt lang gåtur 🙂

Inlägget Hvad kan du lave tæt på Vejen? dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/hvad-kan-du-lave-taet-paa-vejen/feed/ 0
Den ultimative shoppingtur… http://vejenavis.dk/den-ultimative-shoppingtur/ http://vejenavis.dk/den-ultimative-shoppingtur/#respond Tue, 08 Sep 2015 13:31:26 +0000 http://vejenavis.dk/?p=38 …Har du mulighed for at få i Vejen! I Vejen kan vi bryste os af at have et utroligt stort udvalg af butikker, som forhandler varer for enhver smag. Vi har alle de gængse kædebutikker – og vi har sjove specialforretninger, som måske rummer lige præcis, det som du leder efter. Mangler du lidt lækre […]

Inlägget Den ultimative shoppingtur… dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
…Har du mulighed for at få i Vejen! I Vejen kan vi bryste os af at have et utroligt stort udvalg af butikker, som forhandler varer for enhver smag. Vi har alle de gængse kædebutikker – og vi har sjove specialforretninger, som måske rummer lige præcis, det som du leder efter.

Mangler du lidt lækre skønhedsprodukter til at forkæle dig selv med? Så vil du i Matas finde lige det, du er ude efter!

Er det herretøj, jagten skal sættes ind efter? Så kan Din Tøjmand og Tøjeksperten tilbyde dig et væld af forskellige mærker til både yngre og de mere modne herrer.

Skulle du blive sulten undervejs, så har vi også løsningen på det! Vi har et væld af cafeer og restauranter, som hver og en kan tilbyde dig et lækkert, gastronomisk afbræk på turen.

Er du til en skøn sandwich – eller måske noget lækker, italiensk is? Så aflæg et besøg på Café Orangeriet.

Er du mere til et lækkert herremåltid? Så kig hos Restaurant Bedre Byggeskik, som virkelig er en gastronomisk perle!

 

Restaurant Bedre Byggeskik

I de forrige indlæg kan du få et overblik over de mange attraktioner og oplevelser, der er at hente i Vejen. Skulle du ønske at give dig selv en spændende ferie i en af Danmarks hyggeligste byer – men mangler midlerne – så er der hjælp at hente hos Ferratum med et nemt mobillån, der kan give dig de muligheder, du ønsker. Så kan der blive råd til både hotel, oplevelser og shopping!

Vi ses!

 

 

 

Inlägget Den ultimative shoppingtur… dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/den-ultimative-shoppingtur/feed/ 0
Et historisk indblik http://vejenavis.dk/et-historisk-indblik/ http://vejenavis.dk/et-historisk-indblik/#respond Sat, 11 Jul 2015 16:37:12 +0000 http://vejenavis.dk/?p=34 I Vejen er der rig mulighed for at få en fornemmelse af historiens, spændende vingesus. Byen byder på flere seværdigheder og steder, som kan give et godt indblik ind i en tid, der var engang. Her kommer en top 3 over historiske steder, der er must see på din tur: 1. Museet på Sønderskov Denne […]

Inlägget Et historisk indblik dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
I Vejen er der rig mulighed for at få en fornemmelse af historiens, spændende vingesus. Byen byder på flere seværdigheder og steder, som kan give et godt indblik ind i en tid, der var engang. Her kommer en top 3 over historiske steder, der er must see på din tur:

1. Museet på Sønderskov

Denne smukke, middelalderlige herregård er både smuk udenpå – men så sandelig også indeni. Museet tilbyder en bredt favnende, kulturhistorisk udstilling, som kan give et indblik i både dagliglivet og kulturen, da der var dagligdags gang på herregården.

2. Wellings landsbysamfund

Alle kan få noget ud af denne smukke, lille landsby i ministørrelse. Det er en perle, der omhyggeligt illustrerer, hvordan livet udspandt sig før i tiden. Tag ungerne med – de vil elske det!

3.  Hygum Hjemstavnsgård

Ligesom Wellings landsbysamfundgiver Hygum Hjemstavnsgård et bredt indblik i det daglige liv i “gamle dage”. Nærmere betegnet omkring år 1900. Museet er et frilandsmuseum, og det vil uden tvivl være et hit hos ungerne, da et stort hold af frivillige illustrerer de gamle aktiviteter levende, og der er ligeledes workshops at deltage i. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige!

 

Arbejdsfolk på Hygum

Inlägget Et historisk indblik dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/et-historisk-indblik/feed/ 0
Camping i Vejen http://vejenavis.dk/camping-i-vejen/ http://vejenavis.dk/camping-i-vejen/#respond Fri, 08 May 2015 04:01:04 +0000 http://vejenavis.dk/?p=31 Der er nu ikke noget så skønt som en campingferie på dine helt egne præmisser. Pak bilen, tag familien med, kør derudad og fint et lækkert sted at campere. Men hvor skal det så lige være? Vejen er en spændende by fyldt med muligheder. Derfor har Vejen naturligvis også  en hyggelig og rolig campingplads, hvor […]

Inlägget Camping i Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Der er nu ikke noget så skønt som en campingferie på dine helt egne præmisser. Pak bilen, tag familien med, kør derudad og fint et lækkert sted at campere. Men hvor skal det så lige være? Vejen er en spændende by fyldt med muligheder. Derfor har Vejen naturligvis også  en hyggelig og rolig campingplads, hvor I kan opholde Jer, mens I både nyder vejret og Vejens muligheder. Vejen Hytter og Camping er en intim og skøn campingplads med 8 hytter, 3 campinghytter, 6 campingpladser og 3 teltpladser. Med  andre ord; I undgår en overfyldt campingplads, hvor I ikke kan se skoven for bare træer! Alle vores hytter har trådløst internet, eget køkken og toilet samt TV. På den måde er det let for  Jer at bibeholde nogle af dagligdagens gode rutiner, mens I slapper helt og aldeles af – eller får én på opleveren. I vores 8 hytter er der i hver og én plads til 7 personer.

Planlæg Jeres ferie til mindste detalje og vælg overnatning hos Vejen Camping – det er en både billig og god løsning! I kan også vælge en helt impulsiv ferie, hvor I tager hver dag, som den kommer. Valget er Jeres!

God ferie!

Camping

 

 

Inlägget Camping i Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/camping-i-vejen/feed/ 0
3 hoteller i Vejen http://vejenavis.dk/3-hoteller-i-vejen/ http://vejenavis.dk/3-hoteller-i-vejen/#respond Sat, 14 Mar 2015 05:07:41 +0000 http://vejenavis.dk/?p=28 Skal du overnatte i Vejen? Så er her samlet 3 oplagte muligheder for hotelophold, der kan give dig behagelige nætter på din Vejen-ferie. 1. Midt i en bøgeskov: Hotel Skibelund Krat er til dig, der elsker fred og ro i en hyggelig atmosfære. Hotellet har 19 værelser, der byder på en stilfuld indretning med alle […]

Inlägget 3 hoteller i Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
Skal du overnatte i Vejen? Så er her samlet 3 oplagte muligheder for hotelophold, der kan give dig behagelige nætter på din Vejen-ferie.

1. Midt i en bøgeskov:

Hotel Skibelund Krat er til dig, der elsker fred og ro i en hyggelig atmosfære. Hotellet har 19 værelser, der byder på en stilfuld indretning med alle de nødvendige faciliteter såsom TV, Bad&Toilet og telefon. Du kan ovenikøbet få en kulinarisk oplevelse, når du spiser på hotellets restaurant, der altid serverer velsmagende og lækre retter til favorable priser. Hotellet ligger 4 km fra byen og 35 km fra Billund lufthavn. Beliggenheden er helt uovertruffent placeret i hjertet af en bøgeskov med udsigt over Kongeådalen.

2. Det autentiske:

Hovborg Kro & Kursuscenter emmer af idyllisk atmosfære og fred og ro. Der er toilet&bad, TV og radio på alle værelser. Derudover kan du benytte det gratis WiFi. Parkering behøver du heller ikke tænke på, da det også er fuldkomment gratis. Kroen ligger helt ideelt og kun 100 m fra centrum, så du kan gå ind til byen, når du lyster.

3. Det moderne

Centralhotellet i Holsted er en nyrenoveret perle, der ligger på en dejlig plet mellem Kolding og Esbjerg. Beliggenheden er faktisk så god, at du nemt via E20, kan nå både Givskud, Billund Ribe etc. På den måde lever hotellet virkelig op til sit navn! Hele hotellet er ny-renoveret og der er gode aktiviteter for familiens mindste.

Centralhotellet i Holsted

Inlägget 3 hoteller i Vejen dök först upp på vejenavis.dk.

]]>
http://vejenavis.dk/3-hoteller-i-vejen/feed/ 0