Oplevelser

Hvad kan du lave tæt på Vejen?

Hvad kan du lave tæt på Vejen?

hvad skal du vælge

Hvis en tur til Vejen ikke er nok for dig, så overvej en dagtur til nogle af de byer der ligger helt tæt på! Det kræver en køretur i bil eller at du god til at finde rundt med offentlig transport, men det kan altid arrangeres på den ene eller anden måde, jo.

  1. Esbjerg – noget som vil give ro i sindet og er en virkelig unik oplevelse er at tage ud til havet og besøge den storartede skulptur Mennesket ved Havet. De gigantiske, hvide statuer sidder på lige række, ranke i ryggen og indgyder på en eller anden måde respekt for både dem og naturen omkring dig. Oprindeligt var de lokale meget imod opførelsen, men det kan jeg ikke forstår når man ser hvor flot det egentlig er.
  2. Billund – du gættede det, Legoland Billund er selvfølgelig på listen. Men det er ikke det eneste du kan lave i Billund. Du kan også besøge Billund Skulpturpark.
  3. Kolding – Her kan anbefales Kolding Miniby for de historieinteresserede, og down-town er selvfølgelig heller ikke helt værst for de shopping-interesserede! Er du ude efter noget mere naturtro og roligt, kan du besøge Marielundssøen eller du kan komme tæt på dyr og planter og Geografisk Have, selvom det er en lidt lang gåtur 🙂
læs mere

Et historisk indblik

Et historisk indblik

I Vejen er der rig mulighed for at få en fornemmelse af historiens, spændende vingesus. Byen byder på flere seværdigheder og steder, som kan give et godt indblik ind i en tid, der var engang. Her kommer en top 3 over historiske steder, der er must see på din tur:

1. Museet på Sønderskov

Denne smukke, middelalderlige herregård er både smuk udenpå – men så sandelig også indeni. Museet tilbyder en bredt favnende, kulturhistorisk udstilling, som kan give et indblik i både dagliglivet og kulturen, da der var dagligdags gang på herregården.

2. Wellings landsbysamfund

Alle kan få noget ud af denne smukke, lille landsby i ministørrelse. Det er en perle, der omhyggeligt illustrerer, hvordan livet udspandt sig før i tiden. Tag ungerne med – de vil elske det!

3.  Hygum Hjemstavnsgård

Ligesom Wellings landsbysamfundgiver Hygum Hjemstavnsgård et bredt indblik i det daglige liv i “gamle dage”. Nærmere betegnet omkring år 1900. Museet er et frilandsmuseum, og det vil uden tvivl være et hit hos ungerne, da et stort hold af frivillige illustrerer de gamle aktiviteter levende, og der er ligeledes workshops at deltage i. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige!

 

Arbejdsfolk på Hygum

læs mere

Vejen i udvikling

Vejen Kommune gør en stor indsats for at Vejen skal være et attraktivt sted både at bo og at besøge som turist. Der bliver arbejdet på nye byggeprojekter løbende. For eksempel skal der opføres et 8 etagers højhus ved Alfa. Det er meningen at bygningen skal bygningen skal rumme både butikker, restauranter, beboelse og så videre, så den kan danne ramme om et rigt byliv.

Men det er ikke kun forretningslivet, der blomstrer i Vejen. Der er nemlig planlagt et helt nyt søbad i Vejen lige ved Jels roklub. Det er meningen at søbadet skal være et behageligt og rekreativt rum til alle, der gerne vil benytte det. I år bliver der dette forår ydermere påbegyndt salg af grunde, der skal fungere som naturarealer, der vil sikre et rigt og varieret dyre – og planteliv i og omkring Vejen. Det står nemlig højt på den politiske dagsorden at gøre Vejen til en grøn kommune. Derfor bliver der lagt stor vægt på at skabe smukke grønne områder. Gesten bypark er et af disse smukke områder i kommunen.

Hvis man er turist og gerne vil finde et sted at overnatte i Vejen, kan man med fordel besøge et af disse hoteller: Hotel Skibelund Krat, Hotel Rødding, Centralhotellet i Holsted, Hovborg Kro og Kursuscenter, Sportshotel Vejen og der er mange flere muligheder endnu. Der findes også en mængde campingpladser, vandrehjem, B&B’s, feriehuse og den slags. Spørgsmålet er bare, hvad der appellerer mest til en.

Alt efter, hvad man finder interessant har Vejen mange forskellige begivenheder at byde på. Er man interesseret i vikinger og vikingetiden, kan man opleve det årlige Vikingespil i Jels, besøge vikingemarkedet eller tage et kig på de mange smukke runesten i området. Eller man kan tage en cykeltur omkring smukke Hovborg.

I 2015 er der nok af begivenheder og arrangementer at tage fat på. Der er for eksempel Brørup marked, hvor man kan gå rundt mellem de mange boder og købe lige hvad hjertet begærer. Den 16. Maj 2015 er der børnedyrskue ved Hygum Hjemstavnsgård og i August er der høstdage samme sted. Man kan også blive lystfisker for en dag eller man kan kigge på veteranbiler. I efterårsferien er der pandekagebagning i Enghave og ved juletid er der julestue på Wellings. 

læs mere

Hvad sker der i Vejen

Hvis du gerne vil opleve noget spændende og interessant og befinder dig i Vejen eller trekantsområdet er trekantsområdets festuge bestemt et besøg værd. Det er en af de helt store attraktioner vi har i Vejen i løbet af året. Her er noget for enhver smag; musikalsk, litterært, performance og så er der masser af boder, hvor man kan få forfriskninger.

Festugen finder sted i august og her er noget for hele familien. For børnene er der mulighed for at udfolde sig kunstnerisk blandt andet ved at male eller ved at deltage i regatta med hjemmelavede både. Hvis man holder af musik og koncerter, kan man eksempelvis høre kirkekoncert i Sct. Nikolaj kirke eller man kan folde sig ud på dansegulvet i Røde Mølle. Man kan opleve danseartister og teaterperformance alt efter hvad slags underholdning man er ude efter. Men det er selvfølgelig ikke kun i festugen at man har mulighed for at opleve kunst.

Hvis man er naturinteresseret kan man med fordel besøge Vejen for at gå tur langs Kongeåen. Man kan finde oversigter over smukke vandrerruter på FriluftsVejen.dk, hvor man kan blive inspireret til cykelture og vandreture. På kultunaut.dk kan man under ’det sker’ finde ud af, hvilke arrangementer der for tiden rør sig i Vejen og her bliver man ikke skuffet for der sker altid et eller andet.

KunstVejen sørger for, at kultur – og kunstinteresserede hele tiden kan holde sig opdateret omkring hvad der foregår af kulturelle arrangementer i og omkring byen. På Vejen kunstmuseum er der i øjeblikket udstillingen Frameworks.
Er man turist kan man også med fordel besøge visitvejen.dk for at se, om der er nogle spændende steder man skal huske at besøge, når man er i området. Desuden er der blevet lavet en hel række af korte film, der fortæller om de sjældne dyre – og planterater, der findes i Vejen Kommune. De små film skal skabe oplysning omkring de unikke naturoplevelser Vejen Kommune har at byde på. Der er blandt andet mulighed for at opleve isfugle i Vejens smukke natur.

læs mere